Verwijzing & Finaciering

Ergotherapeutische zorg

Vragen over herstel van ziekte, inzicht krijgen in je mogelijkheden en leren omgaan met beperkingen kan onder de ergotherapeutische zorg vallen.
Hiervoor is een verwijzing van uw arts nodig.

Stuur deze verwijzing naar [email protected]. Na ontvangst van de verwijzing zal er contact met je worden opgenomen voor het plannen van een intakegesprek. Gebruik bij voorkeur het verwijsformulier, dat hier te vinden is.

Ergotherapie is voor 10 uur per kalenderjaar opgenomen in de basisverzekering. Het eigen risico is van toepassing.
Sommige verzekeraars vergoeden daarnaast nog aanvullende behandeluren.

Ergo aan de Braassem heeft geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars. Dit betekent niet dat de zorg niet wordt vergoed.
Na het consult kun je betalen per pin, waarna je de factuur direct meekrijgt. Deze factuur dien je in bij je zorgverzekeraar, die het bedrag waar je recht op hebt aan je zal vergoeden.

Om verrassingen te voorkomen is het verstandig je verzekeringspolis hierop na te gaan.

Tarieven 2024*
Consult ergotherapie  (live/telefonisch/video) per 15 min:         € 20,75 

Toeslag huisbezoek                                                                                € 30,50 

No show-tarief                                                                                        € 50,00 


 *Deze tarieven gelden alleen voor particulieren en zijn gebaseerd op de tarieven die gehanteerd worden door zorgverzekeraars. 


Andere diensten

Voor diensten die niet worden vergoed vanuit de zorgverzekering wordt vooraf een offerte gemaakt. Hiermee kan je met de bedrijfsarts,  werkgever, UWV of inkomstenverzekeraar in gesprek over je wensen voor begeleiding en mogelijkheden tot vergoeding.


Indien je als werkgever interesse hebt in mijn dienstverlening, zal er na kennismaking en inventarisatie van de wensen een offerte worden opgesteld.